Hlavní obsah

Lichvář v Bruntále půjčoval na 50procentní úrok, dlužníkům vyhrožoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntálská policie v těchto dnech zadržela lichváře, který údajně lidem půjčoval na padesátiprocentní a vyšší úrok. Při vymáhání peněz pak prý používal násilí. Vyšetřování ukázalo, že dotyčný má na svědomí pravděpodobně mnohem více zločinů, podílel se prý například na úvěrových podvodech či nelegálním odběru elektřiny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté muže zadrželi v jeho bytě. V té době už měli důvodné podezření, že se zabývá lichvou. "Minimálně třem lidem půjčil peníze za úroky, které dosahovaly 50 a více procent. Využil finanční tísně zájemců o peníze," řekla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Při vymáhání peněz muž podle ní neváhal použít výhrůžky, a dokonce násilí. Policisté nyní hledají další oběti finančních transakcí stíhaného muže.

Během vyšetřování policisté přišli na to, že má muž na svědomí i další zločiny. "V několika případech lidem vystavil falešné potvrzení o zaměstnání," řekla mluvčí a dodala, že dál jeho známí fungovali jako bílí koně. "Díky potvrzení získali úvěry na zboží. To si převzali a peníze nespláceli. Všechny věci ale okamžitě předávali obviněnému, který je užíval," uvedla Tušková. Obviněný muž je také podezřelý z nelegálního odběru elektrické energie. Policisté to zjistili při zatýkání.

Kriminalisté už muže obvinili z řady trestných činů. Na svědomí má prý úvěrový podvod spáchaný formou organizátorství, vydírání, lichvu, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám