Hlavní obsah

Důchodce bodl muže do břicha, pak si stejné zranění způsobil sám

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nesrovnalosti dvou mužů o způsob zavedení kanalizace do společně vlastněného domu v Ústí nad Orlicí a možnost odpojení plynu v části nemovitosti vyvrcholil v dubnu letošního roku hádkou a zraněním obou účastníků sporu.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Dlouholeté neshody vyvrcholily pobodáním nožem, za což se Josef Stránský ocitl na lavici obžalovaných.

Článek

Dosud netrestaný třiašedesátiletý důchodce Josef Stránský byl ve středu u Krajského soudu v Hradci Králové odsouzen k pětileté podmínce poté, co byl uznán vinným, že o dva roky mladšího muže bodl nožem do břicha a způsobil mu vážná zranění, jejichž léčba dosud neskončila.

„K události došlo 19. dubna po osmé hodině večer po slovní rozepři vyvolané obžalovaným. Ten poškozeného minimálně jednou bodl kuchyňským nožem do břicha. Pak se vrátil do svého bytu v přízemí, ale když slyšel, že poškozený vykřikuje „Tys mě bodl,“ vrátil se s jiným nožem zpět do patra a poškozenému a jeho synovi opět vyhrožoval zabitím,“ stálo v žalobě.

Sám si bodl nůž do břicha

Poté, co Stránský přišel zpět do svého bytu, lehl si na gauč v obývacím pokoji a za přítomnosti své manželky si bodl nůž do břicha. Oba následně odvezla záchranka do nemocnice. Poškozenému zachránili život lékaři v královéhradecké fakultní nemocnici urgentním operačním zákrokem, obžalovaný byl převezen do nemocnice v Ústí nad Orlicí.

Senát krajského soudu nakonec událost překvalifikoval ze zločinu vraždy, ukončeného ve stádiu pokusu na zločin těžkého ublížení na zdraví a uložil trest tříletého odnětí svobody, podmíněně odložený na zkušební dobu pěti let. I proto, že odsouzený byl v době činu pod vlivem alkoholu, musí se podrobit protialkoholnímu léčení.

Obžalovaný se vzdal práva odvolání, státní zástupkyně si ponechala lhůtu k případnému podání odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám