Hlavní obsah

Útočníci škrtili diabetika na recepci páskem inzulínové pumpy

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Brutální útok na nemocného muže vyšetřují od minulého týdne pražští kriminalisté. Na čtvrtek 3. listopadu nezapomene recepční z polikliniky v Praze 7, kterého bezdůvodně napadla skupina násilníků. Policistům se muže podařilo dopadnout, nyní jim hrozí tříleté vězení.

Článek

Incident začal, když do prostoru recepce vstoupil kolem jedné hodiny odpoledne muž v montérkách a začal vulgárně vykřikovat. Recepční mu vysvětlil, že se tak chovat v budově nemůže a v klidu ho vyprovodil z budovy.

O několik minut později se muž vrátil s dalšími kumpány a začal recepčního opět urážet vulgárními výrazy.

„Vzápětí přešel k boku pultu a recepčního udeřil do obličeje, v čemž mu následně pomáhal i druhý muž z příchozí skupiny. Muži údery několikrát zopakovali a zaútočili také na břicho napadeného. Třetí příchozí se dvojici útočníků snažil marně zastavit,“ popsala situaci mluvčí policie Eva Kropáčová.

Agresivita útočníků se stupňovala, až začal jeden z útočníků škrtit napadeného na pásku inzulínové pumpy, kterou měl recepční připevněnou k tělu. Je totiž diabetik.

„Podle znalce mohli útočníci napadenému způsobit poškození zraku či sluchu, neboť je soustavně připojen na zmíněnou inzulínovou pumpu,“ doplnila Kropáčová.

Muži ve věku 26 a 27 let byli krátce po incidentu zadrženi a obviněni z výtržnictví a ublížení na zdraví, za což jim hrozí tříleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám