Hlavní obsah

Nespokojený zákazník střílel na servis, kde opravovali jeho vůz

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nespokojenost s průběhem opravy automobilu byla motivem střelby na uzamčené dveře ostravského autoservisu, ke které minulý týden přistoupil nespokojený zákazník. Muž naštěstí nikoho nezranil, policie ho dopadla následující den. Obviněn byl z výtržnictví.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

O střelbě, ke které došlo minulý čtvrtek, informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Podezřelý se měl nejprve snažit neúspěšně kontaktovat muže, který v objektu opravuje automobily. Poté měl dorazit i k servisu, ani tam však opraváře nezastihl, načež měl opakovaně střílet na objekt a z místa odjet,“ řekla mluvčí policie.

Nespokojený zákazník byl zadržen na druhý den. Protože byl těžce opilý, byl eskortován na záchytku. Policie u něj zajistila i revolver.

„Muž se k činu doznal, příčinou jednání byl pravděpodobně odlišný názor zákazníka a opraváře k prováděné opravě vozu. Podezřelý se měl opraváře snažit opakovaně kontaktovat, nicméně neměl být úspěšný, proto měl užít střelnou zbraň,“ dodala mluvčí.

Svým jednáním muž způsobil škodu za tři tisíce korun. Za výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám