Hlavní obsah

Padesátka havířovských fandů skončila místo na hokeji na policejní stanici

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Třiapadesát výtržníků ve věku 18 až 33 let zadrželi v sobotu policisté z Opavy. Chuligáni patřili k táboru havířovských hokejových fandů a mířili na druholigový hokejový zápas mezi Opavou a Havířovem.

Článek

Jako na policejních manévrech to vypadalo v sobotu odpoledne v Opavě. Příjezd havířovských rádobyfanoušků si vyžádal přítomnost 90 policistů speciální pořádkové jednotky, 27 policistů opavského obvodního oddělení, dopravních policistů, kriminalistů a psovodů a 12 opavských městských strážníků.

„Před zimním stadionem na ulici Zámecký okruh došlo ze strany fanoušků mužstva AZ Havířov k neuposlechnutí výzev ze strany zakročujících policistů, následně bylo na obvodní oddělení předvedeno 53 osob,“ uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Jednoho ze zadržených, 31letého muže z Ostravy, policisté vyšetřují pro trestné činy násilí proti úřední osobě a výtržnictví. „Fyzicky napadl jednoho ze zakročujících policistů tak, že se jej snažil udeřit pěstí do obličeje. V tom mu zabránil další ze zasahujících policistů. Výtržník se pak ještě snažil strhnout policistu na zem,“ popsal mluvčí.

Dalšího výtržnictví se dopustil 20letý mladík z Opavy, který před zimním stadionem napadl 25letého pracovníka bezpečnostní služby. „Chytil ho rukou pod krkem, sápal se na něho a chtěl se s ním rvát,“ doplnil Černohorský. Oba muži, které policisté prošetřují, skončili kvůli silné podnapilosti na záchytce.

Reklama

Výběr článků

Načítám