Hlavní obsah

Muž se po pěti letech přiznal k vydírání

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Až po pěti letech se policistům přiznal pětadvacetiletý muž z Pardubicka k tomu, že se zbraní v ruce vydíral svou přítelkyni. Událost vyšla najevo letos v září při hlavním líčení před hradeckým soudem, kde poškozená žena vypovídala jako svědek k jiné násilné trestné činnosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V průběhu prosince 2006 v obci poblíž Nechanic na Královéhradecku muž vydíral o rok starší družku pomocí vzduchové pistole. „Na schodech do bytu, kde v té době společně bydleli, se nejprve se ženou pohádal a následně jí k hlavě přiložil zbraň s výhrůžkou, že jestli odejde, tak ji zabije,“ řekla Právu královéhradecká policejní mluvčí Anna Pešavová.

Muž dnes tvrdí, že v době spáchání trestného činu byl opilý. „Prý vypil asi patnáct desetistupňových piv a nějakou kořalku. Podle svých slov použil při činu vzduchovku na diabolky, kterou koupil někdy v roce 2006 v prodejně v Pardubicích za 1200 korun,“ uvedla mluvčí.

Muž se doznal a svého jednání lituje. Na začátku listopadu ho policejní komisař obvinil z trestného činu vydírání. Jelikož spáchal trestnou činnost v roce 2006, je případ posuzován podle trestního zákona, který platil do 31. prosince 2009. „Obviněný je vyšetřován na svobodě a hrozí mu, že skončí ve vězení až na osm let,“ dodala Pešavová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám