Hlavní obsah

Na Teplicku pěstovali konopí dva Nizozemci

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov

V rodinném domě v Mikulově na Teplicku se dva Nizozemci starali o několik stovek rostlin konopí, které po dobu minimálně tří měsíců pěstovali v květináčích. Polovinu „úrody“ stačili před zásahem kriminalistů sklidit a distribuovat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při převozu zbývajících 330 rostlin však policejní hlídka zadržela 31letého cizince, který konopí převážel dodávkou ukryté v plastových sudech. „Zadržený muž byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Druhý Nizozemec je na útěku před spravedlností a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání,“ informoval Právo teplický policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že cizincovo dopadení je jen otázkou času.

Teplický soudce Miroslav Čapek poslal v úterý večer zadrženého cizince do vazební věznice. Oběma spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Tento případ je podle Vítka zvláštní tím, že takzvanými zahradníky byli občané Nizozemí. „V posledních letech odhalili policisté na Teplicku několik nelegálních pěstíren konopí. V případech figurovali jak Češi, kteří většinou pěstovali maximálně několik desítek rostlin, tak Vietnamci, jejichž produkce byla daleko větší, při raziích byly zajištěny většinou stovky rostlin. Nyní se kriminalisté poprvé setkali s ‚pěstiteli‘ z jiné země,“ připomněl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám