Hlavní obsah

Mladíci ve Šluknově prohráli peníze a chystali se přepadnout hernu

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šluknov

Přepadení herny ve Šluknově s 20centimetrovým nožem v ruce si na půlnoc z pondělí na úterý naplánovali dva mladíci. Těsně předtím, než svůj čin stačili uskutečnit, všimla si jich hlídka policistů z pražské pořádkové jednotky a čin jim překazila. Mužům ve věku 24 a 25 let hrozí za pokus loupeže až desetileté vězení.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Policejní posily jsou ve městech ve Šluknovském výběžku.

Článek

Mladíci ve Šluknově podezřele postávali na rohu obchodního domu, jeden z nich měl ruce v kapsách. „Policisté vytušili, že něco není v pořádku a vydali se osoby zkontrolovat. Jeden z postávajících však začal kvapně odcházet. Pětadvacetiletý mladík, který na místě zůstal, musel vyndat ruce z kapes. Obě měl obalené igelitovými taškami a v jedné třímal kuchyňský nůž s čepelí asi dvacet centimetrů dlouhou,“ popsal událost děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka. Mladík byl ihned policisty zpacifikován a putoval do policejní cely.

O chvíli později policisté dopadli i o rok mladšího komplice, který skončil v cele stejně jako jeho kamarád. Při zkoušce na alkohol oba vykázali přes jedno promile. Během následujících výslechů přiznali, že se zrovna chystali přepadnout hernu, údajně proto, že jeden z nich prohrál nějaké peníze. „Na závěr si od kriminalistů vyslechli obvinění z přípravy loupeže. Hrozí jim za to až desetileté vězení,“ dodal Haňka.

Právě zvýšená kriminalita vyvolala velké sociální pnutí na Šluknovsku. Napětí vyeskalovalo v srpnu po několika rasově motivovaných útocích Romů na starousedlíky. Následovala vlna protiromských demonstrací. Přítomnost policejních posil situaci částečně zklidnila, pořádkové jednotky zabránily velkému množství trestných činů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám