Hlavní obsah

Požár zničil halu, kde se montovala kola

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Halu firmy vyrábějící jízdní kola v Oticích na Opavsku v noci na neděli zničil rozsáhlý požár. Na jeho likvidaci bylo nasazeno 11 jednotek moravskoslezských hasičů se 14 vozy. Škoda na hale a jejím vybavení je předběžně odhadována na 15 miliónů korun. Sdělil to mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Článek

„Zranění nemáme hlášeno žádné,“ řekl Faster. Plameny zachvátily jednopodlažní zděnou budovu o půdorysu 20x50 metrů se sedlovou střechou. Operačnímu středisku hasičů byl požár ohlášen v sobotu kolem 22.30 hodin.

„Již při příjezdu jednotek se požár uvnitř výrobní haly nacházel ve třetí fázi. Hasičům se nepodařilo do plně hořící haly proniknout, hasební proudy nasadili zvenčí objektu,“ popsal Faster. Jednotkám hasičů se podařilo požár lokalizovat o půl druhé nad ránem a úplně likvidovat v 05.07 hodin.

Hala sloužila k montáži a skladování jízdních kol. Jak dále sdělil Faster, byla tam vyrobena a v době požáru uskladněna jízdní kola už modelové řady 2012, připravená k expedici v tuzemsku i do zahraničí.

„Hasičům se již sice nepodařilo zachránit vlastní výrobní halu, ale podařilo se uchránit před požárem přilehlou správní budovu,“ doplnil s tím, že hasiči uchránili i tři automobily zaparkované v areálu. „Vyšetřovatelé hasičů a policie se dohodli s majitelkou firmy, že další šetření bude provedeno až v pondělí, kdy bude objekt přístupný po vychladnutí konstrukcí,“ doplnil Faster.

Reklama

Výběr článků

Načítám