Hlavní obsah

Zraněnou cyklistku na Šumavě hledala horská služba

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Šumavě se v pátek vážně zranila šedesátiletá cyklistka. Při pádu z horského kola na cyklistické stezce mezi obcemi Zhůří a Hůrka si poranila nohu a ruku. Transport ženy byl vzhledem k obtížnému terénu složitý. U případu zasahoval vrtulník.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Zprávu o úrazu obdržel dispečink Horské služby Šumava.

„Problém byl v tom, že na 155 neměli přesnou lokalitu nehody. Zavolali jsme tedy na telefon manžela zraněné ženy a postupně jsme spolu určili, kde k události došlo. Poté naši členové ihned vyrazili na místo terénním vozem,“ popsal okolnosti události náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.

U ženy se potvrdila omezená hybnost pravé ruky a nohy a utrpěla také řadu tržných ran v oblasti hlavy.

Sanitku k místu navigovali strážci Národního parku Šumava. Terén ale nedovolil dojet až k nehodě a lékař záchranné služby musel na místo pěšky. Nakonec byl přivolán vrtulník, který ji posléze přepravil do Fakultní nemocnice v Plzni.

Mezi tím byla žena stabilizována do vakuové matrace, zdravotníci jí nasadili krční límec. K vrtulníku, který přistál poblíž Hůrky, ji přiblížil nejprve vůz horské služby a poté sanitka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám