Hlavní obsah

Číšník chtěl, aby host zaplatil útratu, ten na něj vytáhl pistoli

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Příliš dlouho se ze svého lupu netěšil jednatřicetiletý muž, který v noci na čtvrtek sehrál v baru na ulici Komenského v Olomouci nejprve roli hosta, a když mělo dojít k placení, změnil se v lupiče. Policisté jej záhy dopadli.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K loupežnému přepadení došlo okolo jedné hodiny ráno. „Poté, co číšník vyzval hosta k zaplacení útraty, vstal jednatřicetiletý muž z Bruntálu ze židle, vytáhl z bundy zbraň, natáhl závěr a namířil číšníkovi na hlavu. Přitom požadoval vydání tržby. Číšník v obavě o své zdraví a život vydal muži číšnický flek s penězi,“ popsala Právu přepadení olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Při svém odchodu z baru podle ní muž neustále mířil na ostatní hosty a číšnici, která stála u východu. Poté nasedl do vozidla taxi služby a odjel. „Ve Šternberku byl ve vozidle taxi zadržen policisty a odvezen do cely předběžného zadržení k dalším procesním úkonům,“ uvedla mluvčí.

Při dechové zkoušce podle ní lupič nadýchal kolem jednoho promile alkoholu v krvi. Dalším šetřením policisté zjistili, že zbraň, kterou muž použil při loupeži, je pouhou plastovou atrapou střelné zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám