Hlavní obsah

Řidič kamiónu vezl šest Afghánců, aniž o nich věděl

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanžhot

Turecký řidič vezl zřejmě nevědomky v nákladovém prostoru kamiónu šest Afghánců. Když v pondělí večer přejížděl česko-slovenskou hranici a mířil na parkoviště někdejšího hraničního přechodu na dálnici D2 u Lanžhota na Břeclavsku, slyšel z auta nečekané zvuky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

”Řidič za pomoci pracovnice české směnárny oznámil, že z útrob svého nákladního vozidla slyší hlasy a dupání. Na místo bývalého hraničního přechodu Lanžhot proto dorazili policisté, kteří při kontrole nákladového prostoru kamiónu uvnitř objevili šest státních příslušníků Afghánistánu,” uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Turek ze své mateřské země přepravoval ořechy do německých čokoládoven, přivolaným policistům sdělil, že o černých pasažérech na korbě vozu neměl tušení a nenapadalo ho ani místo na trase, kde by se k němu mohli přidat.

”Stejně pak policistům za pomoci tlumočníka uvedli Afghánci, že o nich řidič opravdu nevěděl, až do té doby, kdy těsně před hranicemi České republiky začali dupat a kopat, aby řidiče donutili zastavit,” doplnila informace mluvčí.

Policisté předpokládají, že do nákladového prostoru kamiónu cizinci pronikli na Slovensku. Rozhodli proto s odkazem na readmisní dohody o jejich předání na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám