Hlavní obsah

Z vraždy muže v Havířově obvinili policisté jeho známého

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vraždy 51letého muže, která se stala 3. října v Havířově, policisté obvinili jeho o tři roky staršího známého. Obviněný skončil ve vazbě. Ve středu to sdělila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zločin se stal v bytě oběti. „Obviněný 51letého muže nejprve slovně a poté fyzicky napadl. Rozepři předcházela konzumace alkoholu. Pachatel muže usmrtil kombinovaným mechanismem – při fyzickém napadení mu tlakem znemožnil pohyb hrudníku a překrytím dýchacích otvorů mu znemožnil dýchání,“ informovala Štětínská.

Oznámení o tom, že v jednom z bytů v Havířově je mrtvola, policisté přijali 6. října. „Dohledávání lidí, kteří se v bytě pohybovali, a známých zemřelého, nebylo vůbec jednoduché. Jednalo se v nejednom případě o osoby, které se nezdržují na oficiálních uvedených adresách. Kriminalisté měli za sebou kus práce, když je získané informace dovedly k jistému muži,“ popsala mluvčí s tím, že se následně potvrdilo, že pachatelem by mohl být právě vytipovaný muž.

„Krajští kriminalisté minulý týden obvinili 54letého muže z Karvinska z trestného činu vraždy. Na případu i nadále intenzivně pracují. Obviněný je nyní ve vazbě. S poškozeným se znal,“ dodala Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám