Hlavní obsah

Podvodník měl na svém kontě 23 půjček, které nesplácel

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Do stále bezvýchodnější situace se opakovaným půjčováním peněz dostal šestatřicetiletý muž z Babic na Uherskohradišťsku. Za více než čtyři roky podvodně uzavřel 23 půjček. Většinu z nich nesplatil a finančním společnostem způsobil škodu za 1,2 miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Bral si další a další půjčky, i když věděl, že není schopný je splácet,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž měl podle policistů stálé zaměstnání i příjem. Přesto si začal půjčovat peníze a svou finanční situaci přestal zvládat.

„Nejdříve splátky půjček a úvěrů nepřevyšovaly možnosti jeho výdělku, ale pak nastal okamžik, kdy se dostal za hranici svých možností. Aby dosáhl na peníze z úvěrů a půjček, začal pracovníky finančních společností podvádět. Podpisem se zavazoval k tomu, že vše bude řádně platit, ale přitom věděl, že toho nebude vzhledem ke své aktuální situaci schopen,“ vysvětlil mluvčí. Při sjednávání jednotlivých smluv finančníkům záměrně lhal. Tvrdil jim, že nemá žádné další závazky.

Jeho dluhy začaly růst neúměrnou řadou v létě 2006, kdy se zavázal pravidelně splácet úvěr ve výši 110 tisíc korun. Podle policistů však zaplatil jen první dvě splátky.

„S jinou společností o pár týdnů později uzavřel další smlouvu o úvěru ve výši dvě stě tisíc korun. I zaměstnance této společnosti při sjednávání smlouvy podváděl,“ doplnil Mergental.

Poslední smlouvu, tentokrát už jen na pět tisíc korun, uzavřel na konci loňského srpna. Podvodníkovi nyní hrozí až osmileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám