Hlavní obsah

Mladík z Liberce dostal 13 let, usmrtil čerpadláře pro nic

Právo, Pavel Smrž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Rozsudkem na 13 let vězení skončil soud s pětatřicetiletým Borisem Horákem obžalovaným z loupežného přepadení s následkem smrti a nedovoleného ozbrojování. Původně mu hrozilo až 18 let vězení.

Foto: Pavel Smrž, Právo

Odsouzený Boris Horák před krajským soudem v Liberci.

Článek

Maskovaný muž přepadl v noci na 8. listopadu 2007 libereckou čerpací stanici Alfa station v Londýnské ulici a při potyčce zastřelil jedenašedesátiletého zaměstnance.

Policisté posíleni o zásahovou jednotku pachatele zatkli teprve letos v únoru v libereckém bytě, ale už předtím ho čtyři měsíce sledovali. Muže usvědčili na základě biologických stop DNA. Tragédii zaznamenaly také bezpečnostní kamery. Horák se při výslechu přiznal.

„Čerpadlář se útočníka nezalekl a pokusil se bránit. Při následném střetu lupič vystřelil. Když viděl, co udělal, dal se na útěk, aniž by cokoliv odcizil. Po činu žil celou dobu poklidně v Liberci,“ uvedl státní zástupce.

Při úterním hlavním líčení se předsedkyně senátu Eva Drahotová zajímala o majetkové poměry obžalovaného a připomněla, že Horák už stál před soudem jako mladistvý, když v roce 1993 v partě přepadl a okradl chodce u liberecké restaurace Šavlovna.

„Měl jsem jako skladník výplatu jen deset tisíc korun hrubého. S odměnami pak asi 13 tisíc hrubého,“ řekl Horák. Dodal, že bydlel s matkou, která ho ještě podporovala kvůli placení alimentů a tak přispíval do domácnosti jen menšími částkami. Po vynesení rozsudku se hned odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám