Hlavní obsah

Narkoman dostal 40 měsíců za nepříčetné řádění v bytě s dítětem

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany
Aktualizováno

Na 40 měsíců do vězení poslal ve čtvrtek rokycanský soud 25letého Vojtěcha Trykara z Rokycan. Letos v březnu pod vlivem drog vnikl do náhodně vybraného domu, kde zahradnickými nůžkami a nožem ohrožoval ženu s dvouměsíčním dítětem. Ta ze strachu o život vyskočila i s kojencem z okna přízemního bytu.

Článek

Trykar měl ten den podle svých slov silné halucinace, které u něho nastaly poté, co si aplikoval pervitin. „Viděl jsem na stromě napíchnutou hlavu své přítelkyně. Měl jsem pocit, že po mně jdou ti mafiáni, co jí to udělali. Ozbrojil jsem se nůžkami, abych se jim ubránil a utíkal pryč,“ vypověděl Trykar, který bere drogy od třinácti let. „Nikomu jsem ublížit nechtěl,“ dodal.

"Muž využil toho, že v domě probíhají opravy a dostal se do otevřeného bytu, ze kterého nejprve přinutil k odchodu opraváře. Žena s dvouměsíčním dítětem se před ním schovala v jednom z pokojů a odtud pak unikla oknem,“ popsala dramatické okamžiky policistka Jana Tomková.

Běhal po bytě a v ruce měl nůžky na tyči. Ukryly jsme se před ním v ložnici.
napadená žena

Trykar se pak v bytě zabarikádoval. Policii se vzdal až po dvou hodinách vyjednávání. „Vykřikoval, že mu zabili přítelkyni. Běhal po bytě a v ruce měl nůžky na tyči. Ukryly jsme se před ním v ložnici. Malou jsem zabalila do deky a položila ji na parapet. Vyskočila jsem ven, holku sundala a rychle s ní v náručí utekla pryč,“ řekla dvaašedesátiletá žena s tím, že dítě byla její vnučka, kterou hlídala. Trykar, který se podle soudu uvedl do stavu nepříčetnosti, zdemoloval prakticky veškeré zařízení bytu.

„Znalci dospěli k závěru, že obžalovaný měl v době spáchání činu zcela vymizelé rozpoznávací schopnosti. V důsledku závislosti na psychotropních látkách má tendence k násilí. Veškeré pokusy o jeho léčbu selhaly, s lékaři nespolupracuje a všechny kroky k nápravě sabotuje,“ uvedla soudkyně Martina Šimánková. Ta mu proto uložila ústavní léčbu v detenčním ústavu. Trykar se na místě proti rozsudku odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám