Hlavní obsah

Lupič přepadl ve Varech muže s pěti milióny, za stopu odměna 200 tisíc

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kdo navede policisty na stopu pachatelů, kteří minulý měsíc před Českou spořitelnou na Masarykově třídě v Karlových Varech přepadli a oloupili o kufřík s pěti milióny korun bývalého šéfa karlovarské kriminálky Miroslava Roušala, dostane 200 tisíc korun. Takovou odměnu vypsal majitel firmy Velta Plus EU, pro kterého nyní Roušal pracuje. Ten firemní peníze převážel do banky.

Článek

„Chceme, aby byli viníci potrestáni. Odměna by měla motivovat lidi, kteří by mohli podat důležité svědectví a z nějakého důvodu tak třeba ještě neučinili,“ řekla Právu Monika Patúcová ze zmiňované společnosti. Mluvčí krajské policie Andrea Pomichalová v této souvislosti upozornila občany, aby volali pouze informace pravdivé a ne smyšlené, které by zdržovaly policejní vyšetřování. Tipy mohou lidé telefonovat v pracovní době na číslo 974 361 349 anebo nonstop na linku 158.

„Kriminalistům se podařilo sestavit identikit jednoho z pachatelů loupeže. Na této podobě se shodlo hned několik svědků, a proto jej lze považovat za velice důvěryhodný,“ dodala Pomichalová.

Přepadení proběhlo bleskově. Vozidlo Škoda Octavia, ve kterém Roušal seděl jako spolujezdec, zaparkovala jeho řidička před peněžním ústavem 19. září v deset hodin dopoledne. Když muž z auta vystoupil, praštili jej maskovaní chlápci dřevěnou tyčí přes ruku a vytrhli mu kufřík z dlaně. Pak se dali na útěk. Viděla jsem, že byli tři,“ popsala přepadení prodavačka z obchodu naproti.

Pachatelé prchli v osobním vozidle BMW Combi stříbrné barvy s registrační značkou 2K8 11 80, které později policisté našli shořelé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám