Hlavní obsah

Japonská doga zaútočila na muže v Českém Rudolci

Právo, fal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

O článek malíčku na levé ruce přišel muž v Českém Rudolci na Jindřichohradecku poté, co jej při obraně jezevčíka u něj na zahradě napadla japonská doga. Ta předtím utekla majiteli z volného výběhu u domu ve vesnici. Jednalo se o plemeno Tosa Inu.

Foto: Profimedia.cz

Japonská doga

Článek

„Majitel psa nezajistil volný výběh svého psa u domu. Nyní je stíhaný pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti,“ sdělila jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová s tím, že zraněný muž se léčil osm týdnů. Případ se stal již v srpnu, policie o něm ale informovala až tuto středu.

Jezevčíka se podařilo veterináři zachránit, muž ovšem přišel o kus prstu. Millerová ještě zdůraznila, že se jednalo o jediný incident tohoto psa ve vesnici. Plemeno Tosa Inu je známé tím, že pes je velmi silný, tvrdohlavý a vůči ostatním zvířatům může být i agresivní.

„Je to velký pes, který potřebuje výcvik. Rozhodně není nezvladatelný, to ovšem není žádný pes. Pokud někoho napadl, tak je to z 99 procent vina majitele, který při výchově něco zanedbal,“ řekl Právu českobudějovický kynolog, který si nepřál být jmenován.

Majiteli psa nyní hrozí až jeden rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám