Hlavní obsah

Retrívr díky svému instinktu zachránil na Třebíčsku lidi před uhořením

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okříšky

Pes zachránil ve středu časně ráno lidi z rodinného domu v Okříškách na Třebíčsku. Včas totiž upozornil na požár, který se začal šířit v době, kdy ještě spali. Plameny zničily majetek za 200 tisíc korun a lidé vyvázli pouze se zraněními. O dramatu informovala mluvčí vysočinských hasičů Petra Musilová.

Článek

Oheň se rozšířil z technické místnosti suterénu rodinného domu. Příčinou byla závada na elektroinstalaci. Ve stavení v té době spala starší nepohyblivá žena, a to hned vedle místnosti, kde požár vznikl.

„Starší zlatý retrívr byl v době vzniku požáru v blízkosti paní, a když ucítil praskot a dým, vyběhl pro jejího syna, nocujícího v prvním patře. Ten se zprvu domníval, že pes chce ven, a šel ho pustit. V zakouřené chodbě ale zjistil, že mu pes přišel oznámit něco jiného,“ popsala mluvčí hasičů.

Muž musel nakonec opustit dům oknem po žebříku: zalarmoval přitom syna žijícího v sousedství a spolu pak rozbili okno do místnosti spící babičky, kterou vytáhli ven. I tak ji záchranáři museli kvůli nadýchání se zplodin odvézt do třebíčské nemocnice.

V péči zdravotníků skončil i její syn, který si při záchraně pořezal nohu.

S ohněm bojovaly tři jednotky hasičů a zcela zlikvidovat jeho ohnisko se jim podařilo o půl šesté. Jeho příčinou byla závada na elektroinstalaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám