Hlavní obsah

„Řezník“ ukradenou jalovici vyvrhl a rozporcoval přímo na pastvě

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Drastický pohled se naskytl pastevci v Komni na Uherskobrodsku. Při kontrole pasoucího se stáda hovězího dobytka objevil za ohradníkem tratoliště krve. O několik metrů dál v rákosí pak byla zamaskovaná kostra nedávno zabité krávy.

Článek

„Jednalo o jalovici pocházející ze stáda, které zemědělec viděl ještě v pondělní podvečer, jak se spokojeně pase na louce,“ uvedl uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental. Policisté zjistili, že zhruba dvousetkilogramovou jalovici někdo zastřelil. Následně ji neznámý „řezník“ odborně vyvrhl a rozporcoval.

„Pachatelé si odvezli jen využitelné maso,“ poznamenal mluvčí.

Zemědělskému družstvu vznikla škoda asi deset tisíc korun. Policisté nyní žádají případné svědky, kteří by měli poznatky k pohybu podezřelého vozidla v noci na 18. října v okolí lokality Zápotočí u Komně nebo měli jiné informace k celé události, aby se přihlásili buď přímo bojkovickým policistům, nebo na linku 158. Prozatím neznámým pachatelům hrozí za spáchání této krádeže až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám