Hlavní obsah

VZP prověřuje ordinaci obviněného lékaře Bartáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ordinaci lékaře Jaroslava Bartáka prověřuje Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP). Podezírá ji, že lékaři podvodně vykazovali odvedenou práci. Uvedla to v úterý Česká televize (ČT).

Článek

Na VZP se obrátil muž, který zjistil, že lékaři na něj předepisují léky a vykazují zdravotní výkony, ačkoliv on sám do ordinace v Praze 4 už několik let nechodí. Že se tak děje, zjistil muž z výpisu pojišťovny.

"Provedli jsme částečnou kontrolu, při které jsme zjistili, že ten podnět je velmi závažný," potvrdil ČT mluvčí VZP Jiří Rod. Pojišťovna proto v ordinaci udělá ještě jednu kontrolu, tentokrát ale hloubkovou. "Půjdeme skutečně x měsíců možná i roků zpět," dodal Rod.

Lékař Barták je ve vazbě, je obviněn z několika trestných činů v souvislosti s útoky na své asistentky. Je podezřelý ze znásilnění, vyhrožování, ublížení na zdraví a dalších trestných činů.

Zastupuje ho internista Josef Petráček. "Mně dá sestra k podepsání, a já to podepíšu, protože nemám čas to sledovat, takže to se mohlo stát," řekl ČT.

Reklama

Související články

Bartákova žena podala žádost o rozvod

Manželka obviněného pražského lékaře Jaroslava Bartáka Lenka Bartáková požádala o rozvod. Potvrdil to Městský soud pro Prahu 4. Informovala o tom TV Nova.

Výběr článků

Načítám