Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku uhořel bezdomovec, další bojuje o život

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezdomovec zemřel v noci na úterý ve stanu u lesa ve Frýdku-Místku. Informoval o tom mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Další muž bez domova, který koncem minulého týdne utrpěl popáleniny v Českém Těšíně, bojuje o život v ostravské fakultní nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Při požáru stanu ve Frýdku-Místku zasahovali v noci na úterý hasiči, život už muži nedokázal nikdo zachránit. „Muž uhořel ve stanovém městečku, kde přebývají bezdomovci. Příčinu požáru kriminalisté vyšetřují, bližší informace zatím nejsou k dispozici,“ řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Podobný případ, který ale neskončil tragicky, vyšetřuje také policie v Českém Těšíně. V pátek zde utrpěl těžké popáleniny bezdomovec nedaleko rychlostní komunikace R48. V blízkosti lesa spolu s dalšími muži rozdělával oheň pomocí hořlavé kapaliny. Jeden z mužů svému kamarádovi potřísnil kalhoty, které se vzňaly.

„Oheň muž uhasil, ale ošetření nevyhledal, protože zranění nepovažoval za vážné. Nicméně v průběhu víkendu se jeho stav zhoršil natolik, že musel být převezen do nemocnice. Podle lékařů utrpěl popáleniny třetího stupně na dolních končetinách v rozsahu 31 procent a je ohrožen na životě,“ informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková s tím, že policii o vážném zranění informovali až lékaři.

„Po ostatních aktérech skutku pátráme,“ dodala mluvčí Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám