Hlavní obsah

Příliš spěchali, mladík z Ostravy se bude ze sexu se 14letou zpovídat

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravská policie stíhá 16letého mladíka, který měl pohlavně zneužít 14letou dívku. Dvojice spolu chodila, přesto se bude mladík zpovídat ze svého činu. Dvojice s prvním pohlavním stykem příliš spěchala a dospívající muž má kvůli tomu problémy se zákonem.

Článek

Mladí lidé ve věku 16 a 14 let spolu chodili a nejméně ve dvou případech spolu měli dobrovolný pohlavní styk. Mladík přitom měl vědět, že jde o nezletilou, teprve 14letou dívku.

„Pravděpodobně kvůli nezkušené manipulaci s prezervativem pak dívka otěhotněla a mladý pár se svěřil rodičům. Policejní komisař zahájil trestní stíhání mladíka pro provinění pohlavní zneužití,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

K pohlavnímu styku s osobou mladší 15 let totiž nesmí dojít ani v případě jejího souhlasu.

„První lásky mohou pro osobu starší 15let skončit trestním stíháním. U dospělého pachatele hrozí trest odnětí svobody od jednoho do osmi let, u mladistvého se trest snižuje na polovinu,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám