Hlavní obsah

Zákazník se vydával na tržnici za policistu, chtěl zabavit zboží

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Za policistu se vydával ve středu v podvečer na olomoucké tržnici čtyřiačtyřicetiletý muž. Od vietnamského obchodníka si chtěl odnést bez zaplacení zboží. Když s tím prodejce nesouhlasil, vytáhl na něj nůž. Muže zadrželi přivolaní městští strážníci, kteří jej pak předali policistům.

Článek

O případu na tržnici, která je přímo naproti sídlu městské policie, se strážníci dozvěděli, prostřednictvím tísňové linky.

„Pracovník operačního střediska přijal oznámení o zákazníkovi, který v budově městské tržnice napadá personál prodejny,“ řekla Právu ve čtvrtek mluvčí Městské policie v Olomouci Magda Václavíková.

Muže, kterého označila zaměstnankyně prodejny jako pachatele, strážníci objevili před budovou tržnice a vyzvali jej k prokázání totožnosti. To učinit odmítl, ale souhlasil s tím, že jej strážníci převezou ke zjištění totožnosti na služebnu policie.

„Do služebního auta je sice nejprve následoval, ale pak se pokusil z místa utéci. Skončil v poutech,“ uvedla mluvčí.

Vietnamský obchodník podle ní strážníkům řekl, že muž přišel do prodejny, vydával se za policistu a zboží v hodnotě asi 400 korun si chtěl z prodejny odnést bez zaplacení. Na majitele, který s tím nesouhlasil, falešný policista z Olomouce místo zaplacení vytáhl nůž.

Reklama

Výběr článků

Načítám