Hlavní obsah

Místo léčení sexuální delikvent zneužil dítě, dostal šest let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Jeden den měl hlídat 37letý Petr Koudelka pětiletou dcerku své přítelkyně a hned toho využil k ukojení svých choutek. Soud ho poslal za pohlavní zneužití na 6,5 roku do vězení. Uložil mu i ochranné ústavní sexuologické léčení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Petr Koudelka u brněnského soudu jakékoli zneužívání popřel.

Článek

Koudelka přitom už ve vězení za pohlavní zneužívání seděl, měl dokonce nařízeno léčení, to ovšem pravidelně nenavštěvoval. Poté, co děvče zneužil, odjel do Anglie, kde ho místní policisté zadrželi. Koudelka se ve středu z obvinění zpovídal před brněnským městským soudem.

Ke zneužití děvčátka došlo na konci prázdnin 2010. Tou dobou už muž několik měsíců bydlel u své nové přítelkyně, která ovšem o jeho předchozím sexuálním deliktu neměla ani potuchy. Proto se mu nebála na jeden den svěřit hlídání své dcerky. „Nezletilou vzal obžalovaný do koupelny, líbal ji na nahém přirození a masturboval před ní až do vyvrcholení,“ řekla v obžalobě státní zástupkyně.

Svěřila se tetě

Na celý případ se přišlo, když se dívka svěřila své tetě. „Řekla mi, že strejda Péťa jí ukazoval to, co mají kluci na čurání,“ řekla u soudu teta dívky. „Jednou mě strejda koupal a pusinkoval mě na pipku a čural si do ruky,“ vypovědělo pak děvčátko při výslechu. „Nechtěla jsem tomu věřit, ale pak mi to sama dcera potvrdila. Měla ho ráda,“ dodala matka.

Sám Koudelka před soudem všechno popřel. „Nikdy jsem se s ní ve vaně nekoupal, nemám zapotřebí takové věci dělat. Měl jsem s ní velmi dobrý vztah, člověka jako já je lehké odsoudit, když se podíváte na mou minulost. Ničeho jsem se nedopustil, i když přiznávám, že na léčbu jsem nedocházel. Ona se chtěla jen vykoupat, tak jsem ji napustil vanu, tam si hrála a já zatím uklízel,“ bránil se Koudelka s tím, že za vším stojí dívčina teta, která jej neměla od samého začátku ráda.

Podle znalkyně nemá dívenka sklony k vymýšlení. „Její výpověď je věrohodná. Nijak dramaticky to do jejího dalšího vývoje nezasáhne, brala to jen jako věc, které nerozumí, nemá z toho nějaké drastické vzpomínky. Její výpověď nebyla naučená, takto malé dítě by ji nedokázalo stejně reprodukovat u výslechu a pak s časovým odstupem u mého vyšetření,“ prohlásila znalkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám