Hlavní obsah

V Hradci Králové byl v autě při servisní prohlídce nalezen podezřelý předmět

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policisté, hasiči i záchranáři se ve čtvrtek po poledni sjeli do královéhradecké Pouchovské ulice kvůli podezření, že na místě byl nalezen nástražný systém a hrozí nebezpečí výbuchu.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Policisté a hasiči na místě nálezu

Článek

„Technik z místního autoservisu po zdvižení vozidla na hever zjistil, že se v autě nachází podezřelý předmět. Okamžitě zavolal policii a následně se rozběhla obvyklá bezpečnostní opatření,“ informovala Právo mluvčí hradeckého policejního ředitelství Ivana Ježková.

Na místo se dostavil pyrotechnik policejního prezídia, vyjmul předmět z vozidla a předběžně zjistil, že nejde o akutní nebezpečí exploze.

Preventivní evakuace lidí z okolí

„Předmět bude podroben zkoumání, zatím nelze říci, oč přesně jde. Byly ale zahájeny úkony pro zjištění, zda nejde o spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ řekla mluvčí.

Policie spolu s hasiči provedla evakuaci asi třiceti lidí z okolních domů. „Vzhledem k tomu, že v těsné blízkosti je také základní škola, provedli jsme i tam nebytná opatření,“ dodala Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám