Hlavní obsah

Znásilnění invalidní důchodkyně popisuje pachatel jako sex za 200 Kč

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Životem se protloukala všelijak. Kvůli mentálnímu postižení, epilepsii a stupňujícím se depresím skončila nakonec v psychiatrické léčebně. Šestačtyřicetiletou ženu si jako snadný cíl pro ukojení sexuálních choutek vyhlédl letos v červnu v Plzni o 23 let mladší Moldavan Petru Mihaila. Na jednom z nejrušnějších míst ve městě ji podle státního zástupce znásilnil. Případ začal ve středu rozplétat plzeňský soud.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Moldavan Petru Mihaila (uprostřed) se u soudu zpovídá ze znásilnění invalidní důchodkyně.

Článek

„Čekala jsem na trolejbus. Ten muž za mnou přišel a zatáhl mě do baru kousek od zastávky. Tam mi objednal kávu a cigarety. Ani jsem nestačila šálek dopít a už mi zase tahal ven. Ukazoval mi, že chce po mě miminko. Vyhrožoval, že za mě zaplatil útratu a že teď že chce mít se mnou poměr,“ vypovídala před soudem Ilona Č. o tom, co předcházelo samotnému znásilnění. Podle její verze následovala od útočníka facka.

„Upadla jsem na zem. On si z poklopce vyndal č... a začal si ho honit. Pak mi strhl kalhoty i s kalhotkami a strčil ho do mě. Ruce mě přitom držel za hlavou, abych se nemohla bránit,“ popisovala napadená žena, co se dělo kolem půlnoci ze 17. na 18. června v Pařížské ulici.

Křik a zoufalé volání o pomoc zburcovalo muže, který nedaleko venčil psa. Ten zalarmoval policisty, kteří Mihaila zadrželi na místě ještě se staženými kalhotami. Následné vyšetření Ilony Č. v nemocnici potvrdilo, že žena měla pohlavní styk. Dalším z důkazů jsou stopy Mihailova spermatu na jejím spodním prádle.

Obviněný: Chtěla 200 Kč za styk

Cizinec obvinění popírá. Tvrdí, že to byla právě Ilona Č., která si řekla o 200 korun za pohlavní styk.

„Takhle jsme se v baru domluvili. Dal jsem jí peníze a zeptal se, kde to budeme dělat. Odvedla mi k nějakým popelnicím, kde mi řekla, že nic nebude. Chtěl jsem po ní ty dvě stovky zpátky a ona mi na to odpověděla, že neví, kam je dala. Tak jsem se jí snažil prohledat kapsy u kalhot, a jak se sehnula, tak jí nějak sjely dolů. Přitom stáhla i moje kalhoty. Žádný sexuální kontakt tam ale nebyl,“ hájil se před soudem Moldavan. Připustil, že dal ženě facku.

„Byl jsme naštvaný, že mi nevrátila peníze,“ snažil se úder omluvit. Hodnověrně vysvětlit už ale nedokázal, proč se ve výpovědi na policii a před sexuologem k pohlavnímu styku s poškozenou přiznal.

„Komisař, který mě vyslýchal, bouchl do stolu. Já jsem se lekl a přiznal se,“ snažil se Mihaila soud přesvědčit o zastrašovací výslechové metodě policejního vyšetřovatele.

Na otázku soudkyně, jak to bylo s tím přiznáním během vyšetření sexuologem, jen krčil rameny. „Na to nedokážu odpovědět,“ hlesl.

Mihailovi, který se v České republice zdržoval od letošního dubna a vydělával si jako brigádník, hrozí za znásilnění až deset let vězení. Soud jednání odročil, aby mohl provést další důkazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám