Hlavní obsah

Po sprintu policisté chytili postrach ostravských seniorek

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravským policistům se podařilo dopadnout mladého zloděje, který v ulicích strhával zlaté šperky seniorkám. Věk jeho obětí se pohybuje mezi 66 a 80 lety. Zatím se podařilo prokázat 16 podobných útoků, k nimž došlo od 22. července do uplynulého víkendu, kdy byl zatčen.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčí policie Gabriely Holčákové byl 26letý mladík dopaden krátce po činu. „Policejní hlídka zaregistrovala ženu, která něco volala, a muže, který nereagoval na její křik ani výzvy policistů. Hlídka okamžitě zareagovala, muže pronásledovala a dostihla jej po několika desítkách metrů sprintu. Podezřelý muž byl zadržen, při běhu ještě stačil odhodit odcizený řetízek,“ uvedla mluvčí.

Skončil v policejní cele a následně ve vazbě. Mezitím vyšlo najevo, že toho má na svědomí daleko více.

„Muž přiznal, že si vybíral právě seniorky. Věk obětí se pohybuje od 80 do 66 let. Způsob spáchání byl obdobný, pozornost seniorek se měl snažit rozptýlit běžným dotazem, třeba kolik je hodin či se poptávat na cestu,“ dodala Holčáková.

Trestná činnost mladého muže přitom možná bude daleko bohatší. „Policisté u muže zajistili nejen injekční stříkačku, ale též několikery dámské kalhotky, tzv. tanga. Vyšetřování trestné činnosti je teprve na počátku,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám