Hlavní obsah

Šestatřicetiletý řidič z Vrchlabí nadýchal 4,2 promile

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletý muž z Vrchlabí skončil v neděli po páté hodině odpoledne na královéhradecké záchytce. Nechali jej tam převést policisté poté, co jako řidič osobního vozu Škoda Felicia při dechové zkoušce nadýchal 4,2 promile alkoholu. Letos to je nejvíc ze všech dosavadních 82 případů řízení pod vlivem alkoholu, které policisté odhalili v okrese Hradec Králové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tohoto řidiče rekordmana zastavili policisté v neděli v Koutníkově ulici. Přístroj motoristovi naměřil 4,2 promile alkoholu v dechu, při následující dechové zkoušce pak řidič nadýchal dokonce 4,22 promile,“ uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová.

V pondělí bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Policistům se přiznal, že pil přes noc na neděli a ještě v neděli ráno. Navíc si předtím, než ho muži zákona zastavili na benzínce v Hradci, koupil dvě desetistupňová piva, která na místě vypil,“ pokračovala Pešavová.

Od počátku letošního roku zaznamenali policisté na Hradecku 82 případů řízení pod vlivem alkoholu. Za stejné období loňského roku to bylo dokonce 112 případů. „Za celý rok 2010 se přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky dopustilo 137 řidičů, z toho byli z devadesáti procent viníky muži,“ uzavřela Pešavová.

Reklama

Výběr článků

Načítám