Hlavní obsah

Dítě po porodu žilo, zřejmě ho zavraždila devatenáctiletá matka

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Z vraždy novorozeněte podezírají policisté devatenáctiletou dívku, jejíž mrtvé dítě nalezli v uplynulých dnech na zahradě domu v Dražicích na Táborsku.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Nařízená soudní pitva prokázala, že dítě bylo po porodu živé,“ sdělila Právu poslední nové informace ohledně případu mluvčí jihočeské policie Lenka Holická. Z pitvy tak nepřímo vyplývá, že dítě matka zavraždila.

„Případ nahlásil 24. září policistům lékař, který v nemocnici dívku vyšetřil a zjistil, že je krátce po porodu. Dítě však u sebe neměla. Policisté pak zjistili, že se zdržovala v malé obci na Táborsku u známých. Novorozence bez známek života, objevili potom na zahradě bytového domu,“ popsala vývoj případu mluvčí.

Dále poznamenala, že dívka před svou rodinou i přáteli těhotenství tajila. Jakým způsobem dítě zemřelo, však policisté odmítají sdělit. Spekuluje se, že žena po porodu dítě vyhodila z okna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám