Hlavní obsah

Na Šumpersku havarovali dva motorkáři

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno velmi těžké a jedno lehké zranění si v neděli odpoledne vyžádala nehoda dvou motocyklů na silnici mezi Sobotínem a Klepáčovem na Šumpersku. Vážněji zraněný je viník nehody, který byl vrtulníkem dopraven do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo krátce před 14. hodinou asi pět kilometrů za Sobotínem. „Sedmačtyřicetiletý motocyklista nezvládl průjezd zatáčkou a upadl. Druhý motorkář, který jel za ním, havaroval při úhybném manévru ve snaze se mu vyhnout,“ řekl Právu mluvčí krajského policejního ředitelství v Olomouci Michal Pižurin.

Viník srážky byl v umělém spánku a na plicní ventilaci transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Utrpěl vážné poranění dolní končetiny a hrudníku,“ sdělil Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Zranění utrpěla i spolujezdkyně druhého motorkáře, která byla převezena do nemocnice v Šumperku se zlomenou nohou. „Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření,“ dodal Pižurin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám