Hlavní obsah

Hasiči v Hranicích likvidovali požár v lakovně

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprvu hrozivě vypadající požár barev se brzy se podařilo v sobotu odpoledne zlikvidovat hasičům ve výrobních prostorách haly lakovny v průmyslovém areálu na Tovární ulici v Hranicích na Přerovsku. Byl kvůli němu vyhlášen druhý poplachový stupeň a vysláno bylo na místo postupně sedm jednotek profesionálních a hasičských jednotek.

Článek

„Tísňová linka přijala informaci o požáru krátce po 17. hodině. Oznamovatel přitom v danou chvíli nedokázal popsat jaký je uvnitř lakovny rozsah hoření a počet uskladněných barev v plechovkách,“ řekl Právu v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Na pomoc nedaleké profesionální i dobrovolné jednotce hasičů proto podle něj vyrazili profesionální hasiči z Lipníka nad Bečvou a dobrovolní z Lipníka nad Bečvou, Opatovic, Potštátu, a Bělotína

„Při průzkumu prvních jednotek v hustě zakouřených prostorech výrobní haly nalezli hasiči ohnisko požáru několik metrů od vstupních prostor. Bezproblémový přístup k likvidaci ale i včasný zásah zabránil daleko větším následným škodám,“ uvedl mluvčí.

Hasiči podle něj po rychlé lokalizaci i likvidaci požáru prostory lakovny odvětrali, k žádnému ohrožení obyvatel zplodinami hoření nedošlo. „Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření, rovněž i výše škody bude dodatečně upřesněna. Rychlý zásah uchránil hodnoty výrobní haly a technologie v řádech několika miliónů,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám