Hlavní obsah

Řidič dostal za jízdy infarkt, spolujezdkyně navedla auto do svodidel

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závažnou dopravní nehodu pravděpodobně odvrátila v úterý v podvečer žena nedaleko Veselí nad Lužnicí. Jejího čtyřiašedesátiletého manžela postihla za jízdy srdeční slabost a upadl do bezvědomí. Duchapřítomná spolujezdkyně ale včas zareagovala a vozidlo, které se dostalo do protisměru, nasměrovala do svodidel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Řidič jel ve směru od Třeboně a na hrázi u Horusického rybníka jej postihla srdeční slabost,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. Muž upadl do bezvědomí a vozidlo se dostalo do protisměru.

Chladnou hlavu ale zachovala jeho spolujezdkyně, která zatáhla ruční brzdu a strhla řízení tak, že se auto vrátilo do pravého jízdního pruhu a zastavilo se o svodidla. „Došlo k poškození svodidel i auta,“ řekla mluvčí s tím, že vinou dopravní nehody nikdo neutrpěl žádné zranění.

Řidič ovšem musel být ošetřen. „Na místo dorazila zdravotnická záchranná služba ze Soběslavi. Po patnáctiminutové resuscitaci byla u něj obnovena srdeční činnost. Muž byl převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Táboře,“ sdělila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám