Hlavní obsah

Policisté honili opilého cyklistu, naboural do služebního auta

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohelnice

Ujet na kole se pokusil v noci na čtvrtek v Mohelnici na Šumpersku opilý cyklista policistům, kteří jej při dopravně bezpečnostní akci chtěli zastavit, protože jel za tmy na neosvětleném kole. Při honičce poškodil služební auto.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policisté si cyklisty všimli krátce před 23. hodinou. „Při zastavování použili zvláštní výstražné světlo modré barvy, maják a nápis STOP. Cyklista však na výstražné znamení a výzvy policistů nereagoval a v jízdě na kole pokračoval,“ řekla Právu šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Hlídka podle ní za mužem vyrazila s vozidlem se zapnutým výstražným zvukovým zařízením, předjela ho a asi dvacet metrů před ním vozidlo zastavila napříč ulicí, aby mu zabránila v další jízdě.

„Ani na toto však cyklista nereagoval a narazil do služebního auta. Po nárazu pak spadl do trávy mimo silnici. Orientační dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,9 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Ke zranění osob nedošlo. Na služebním vozidle vznikla škoda v předběžné výši asi pět tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám