Hlavní obsah

Řidič skončil s tatrou v řece

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Kuriózní nehodu tatrovky, která se stala v pondělí v obci Vidly na Bruntálsku, vyšetřuje policie. Řidič při jízdě z kopce přehřál brzdy, nezvládl zatáčku a s autem vjel do řeky. Podle policie měly brzdy ještě hodinu po nehodě až 93 stupňů Celsia. Jen málo tedy chybělo k požáru.

Článek

O nehodě informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. „Třiačtyřicetiletý řidič přední částí auta narazil do kovových svodidel. Prorazil je a spadl do koryta řeky. Při nehodě utrpěl lehké zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice,“ sdělila mluvčí.

Na místě byli přítomni i hasiči, kteří termokamerou změřili teplotu brzd. „Na levém předním kole naměřili 64 stupňů Celsia, na pravém předním kole dokonce teplotu 93 stupňů, a to ještě hodinu po nehodě,“ dodala mluvčí. Škoda je vyčíslena na půl miliónu korun.

Hasiči se na místě shodli, že chybělo jen málo k tomu, aby auto začalo při jízdě hořet.

To potvrdil Novinkám i zkušený řidič s dlouholetou praxí v nákladní dopravě. „Jestli měly brzdy opravdu 93 stupňů, chybělo jen málo k tomu, aby začalo hořet obložení. V tomto případě je to podle mne jednoznačně vina řidiče, který při jízdě z dlouhého kopce nepodřadil. Ten řidič byl buď nezkušený, nebo hloupý,“ řekl.

Běžná provozní teplota za jízdy u brzd nákladního vozu tatra je kolem 60 stupňů Celsia, ale může při zátěži dosáhnout až 90 stupňů, sdělil Právu pracovník autorizovaného servisu Tatra. Pokud tedy bylo hodinu po nehodě naměřeno na už relativně vychladlé brzdě 93 stupňů, musela být v okamžiku nehody teplota daleko vyšší, potvrdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám