Hlavní obsah

Policie stíhá tři fotbalové fanoušky kvůli hajlování i krádeži

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V souvislosti s pondělním utkáním mezi Baníkem a Spartou policie obvinila tři fanoušky. Jednoho kvůli krádeži a další dva kvůli výtržnostem a hajlování. V úterý o tom informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Poprvé musela policie o půl deváté večer zasahovat v těsné blízkosti stadiónu na Dědičné ulici, kde osmadvacetiletý muž a o šest mladší žena po skončení utkání hajlovali přímo před policejním autem.

„Okamžitě přišel zákrok a oba podezřelí byli zadrženi. Orientační dechové zkoušky obou zadržených přesáhly dvě promile, u muže se hodnota dokonce blížila třem promile,“ sdělila mluvčí s tím, že muž byl již v minulosti za výtržnictví odsouzen. Nyní mu, stejně jako obviněné ženě, hrozí až tři roky vězení.

O hodinu později pak policie zadržela 47letého muže, jenž na Českobratrské ulici ukradl jednomu z fanoušků šálu s logem domácího fotbalového týmu, kterou měl muž kolem krku.

„Incident mezi fanoušky zaregistrovali policisté speciální pořádkové jednotky a okamžitě muže zadrželi,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám