Hlavní obsah

Řidič tramvaje jel před smrtícím nárazem příliš rychle, měl zřejmě zdravotní potíže

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tramvaj, která v pondělí ráno narazila v Praze do další soupravy, jela před nárazem rychlostí 65 km/h. Vyšetřovatelé se tak přiklání k názoru, že řidič měl nejspíš zdravotní problémy.

Článek

Podle dosavadních zjištění vyšetřovatelů jela tramvaj před nárazem rychlostí 65 kilometrů v hodině, což je na tramvaj před stanicí vysoká rychlost. „Prozatím to vypadá, že mohl mít řidič zdravotní problémy,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Doplnil, že tomu nahrává také výpověď protijedoucí tramvaje. „Až výsledky pitvy ale potvrdí toto podezření,“ doplnil Drápal s tím, že vyšetřovatelé také navýšili vzniklou škodu při nehodě na dvacet miliónů korun.

V Praze se srazily tramvaje, řidič zahynul Video: Jiří Forman, Novinky

Nehoda se stala u zastávky Kotlářka v Plzeňské ulici v pondělí ráno po šesté hodině. Tramvaj na lince 20 zezadu narazila do vozu jedoucího na trase linky 14. Řidič tramvaje linky 20 jedoucí ve směru do centra přišel o život. [celá zpráva]

Několik hodin byl provoz v místě pro tramvaje zcela uzavřen, dopravní podnik musel nasadit náhradní autobusy. Problémy byly také na přilehlých silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám