Hlavní obsah

Mladík v Ostravě lezl za dívkou po hromosvodu, spletl si ale dům

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po hromosvodu a po balkónech chtěl navštívit svoji dívku v jednom z ostravských domů 22letý mladík. Spletl si ale dům a vyplašil majitele jiného bytu v pátém poschodí, kteří na něj zavolali policii. Za to si vyslechl obvinění z přečinu porušování domovní svobody.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

K neobvyklému zákroku byli policisté voláni minulý čtvrtek po čtvrté hodině ranní. „Hlídku přivolali obyvatelé bytu poté, co je probudil hluk na balkóně. Po procitnutí tam spatřili cizího muže, který jim na jejich dotaz řekl, že hledá přítelkyni,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Než se mladíkovi podařilo slézt dolů, byli na místě policisté. Zatčen byl na jednom z balkónů, kde se před nimi pokoušel schovat. Dechová zkouška ukázala, že má zhruba dvě promile alkoholu v krvi. Proto skončil na záchytce.

„Později muž doznal, že na balkón v pátém patře vylezl po hromosvodu domu, neboť chtěl navštívit dívku a měl to být žert. Svůj omyl měl zjistit až poté, co uslyšel křik obyvatelky bytu,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám