Hlavní obsah

Rumun znásilňoval ženy v Plzni a Rakovníku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté ve čtvrtek zatkli pětadvacetiletého Rumuna, který v Plzni a Rakovníku přepadával ženy. Násilím je nutil k sexu a potom je okradl. Cizinec, který byl za podobné činy už v minulosti trestán ve své zemi, je nyní v cele a čeká, zda jej soudce pošle do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Poprvé násilník udeřil letos v červenci a srpnu v západočeské metropoli. „Na policii se tehdy obrátily tři ženy s tím, že byly napadeny a znásilněny. Ve všech třech případech došlo k útoku poblíž železniční zastávky v městské části Křimice. Pachatel navíc ženy ještě oloupil o telefon a kabelku,“ řekl na páteční mimořádné tiskové konferenci šéf plzeňských kriminalistů a vyšetřovatelů Michal Krejbich.

O měsíc později cizinec přepadl ženu v Rakovníku a dokonce ji zranil nožem. Oběť si vybral náhodně, vyčíhal si ji, když se oddělila od hloučku kamarádů a dál v cestě pokračovala noční ulicí sama.

Na první stopu navedly kriminalisty odcizené telefony. Z nich totiž pachatel volal do Rumunska.

„Začali jsme spolupracovat s rumunskými kolegy. Mezitím jsme získali výsledky genetické expertízy, které se shodovaly s rakovnickým případem,“ uvedl Krejbich.

Dalším šetřením pak kriminalisté vytipovali podezřelého. „Ten byl zadržen ve čtvrtek v pět hodin ráno v Rakovníku během rozsáhlé pátrací akce, do které se zapojilo šedesát policistů,“ uzavřel Krejbich s tím, že obviněný se ke všemu doznal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám