Hlavní obsah

Policie obnovila stíhání Dary Rolins kvůli smrti motocyklisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie znovu stíhá zpěvačku Daru Rolins kvůli nehodě, při níž loni v červenci zahynul motocyklista. Zpěvačka byla obviněna z usmrcení z nedbalosti. Podle její manažerky se tím otevírá cesta k definitivnímu očištění Rolins.

Článek

"Bylo opětovně sděleno obvinění z trestného činu usmrcení z nedbalosti," řekl Novinkám k případu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Rolins čelila obvinění už vloni, státní zástupkyně je však po její stížnosti v listopadu stáhla pro nedostatek důkazů. Podle serveru Týden.cz mělo být stíhání obnoveno na základě nového znaleckého posudku, z nějž má vyplývat, že viníkem nehody je Rolins. Té tak nyní opět hrozí až šest let vězení.

Počítaly jsme s tím, říká manažerka

„S touto situací jsme počítaly, že může nastat. Bereme to jako cestu k tomu, aby definitivně byla očištěna od veškerých podezření a spekulací,“ řekla Novinkám zpěvaččina manažerka Eva Skallová.

Upozornila na to, že znalecké posudky v tomto případě se rozcházejí.

Jela prý v protisměru

Zpěvačka se svým vozem Mercedes Benz vloni v červenci přijížděla krátce po dvanácté hodině ulicí V Šáreckém údolí od ulice Horoměřická. V pravotočivé zatáčce se střetla z nezjištěných příčin s řidičem na skútru. Ten pak po třech hodinách v nemocnici svým zraněním podlehl.

To, že vůz řídila Dara Rolins, řekla médiím manželka mrtvého muže. Policie později potvrdila, že za volantem seděla sedmatřicetiletá žena. Umělkyně podle médií nabízela pozůstalým milionové odškodné, rodina však požadovala částku desetinásobně vyšší.

Podle serveru je zásadním důkazem, který vedl k novému obvinění, znalecký posudek z oboru silniční dopravy, z něhož vyplývá, že Rolins byla viníkem nehody. Podle posudku jela v protisměru, a proto je za smrt řidiče zodpovědná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám