Hlavní obsah

Řidič v Písku srazil na přechodu školáky a ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neznámý řidič v pátek ráno srazil na přechodu před píseckou základní školou tři děti ve věku od osmi do deseti let. Na přechod vjel přesto, že mu na semaforech svítila červená. Dvě dívky byly převezeny na pozorování do nemocnice. Řidič z místa nehody ujel. Policie po něm nyní pátrá.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Dnes krátce po půl osmé hodině ranní došlo na přechodu pro chodce před Základní školou J. Husa k dopravní nehodě s účastí tří školáků," informovala mluvčí píseckých policistů Kamila Ingrišová.

"Děti vstoupily na přechod pro chodce na zelenou, zatím neznámý řidič jedoucí od ulice Nádražní však nerespektoval červený signál stůj a pokračoval v jízdě přímým směrem. Děti na přechodu srazil a z místa nehody ujel,“ uvedla.

"Děti vyvázly z nehody v podstatě bez zranění. Přesto jsme dvě děvčata převezli raději do písecké nemocnice,“ sdělil Právu ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý. Policie nyní pátrá po pachateli a žádá případné svědky o spolupráci.

Podle jedné ze svědkyň pachatel řídil dodávku typu Ford Tranzit s jednou řadou sedadel a nákladovým prostorem. Dodávka měla být podle ní tmavě zelená. Svědkyně tvrdí, že za volantem seděl muž bílé pleti ve věku kolem 40 let s krátkými vlasy. Údajně jela ve vozidle také spolujezdkyně a dítě ve věku školáka prvního stupně základní školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám