Hlavní obsah

Syn brutálně napadl otce kvůli výhře z automatu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Na to, jak si vyrazil se svým dvaadvacetiletým synem do jedné herny v Přerově, zřejmě nikdy nezapomene padesátiletý muž. Jeho potomek jej totiž napadl a zranil jen proto, že se s ním nechtěl podělit o výhru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo v noci na středu. Oba muži nejprve spolu poklidně hráli na výherních automatech. Situace se zdramatizovala poté, co se na otce usmálo štěstí. „Jeho syn po něm požadoval část výhry a poté, co mu ji odmítl dát, jej fyzicky napadl,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Mladík podle ní nejprve otce odhodil na hrací automat a poté se přetahovali, až se dostali před hernu „Tam syn otce odhodil na betonovou dlažbu, vyhrožoval mu uškrcením a následně jej také skutečně začal škrtit. Pak svého jednání zanechal a z místa odešel.“ uvedla mluvčí.

Napadeného podle ní převezla sanitka do přerovské nemocnice s poraněným hrudníkem. „Lékaři odhadli dobu jeho hospitalizace na jeden měsíc,“ konstatovala Urbánková.

Na místě nejprve zasahovala hlídka městské policie, která útočníka zadržela a předala policistům. Mladík je podezřelý z nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí mu až tři roky vězení. Podle policistů dal otec souhlas k trestnímu stíhání svého syna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám