Hlavní obsah

Recidivista opustil vězení a pomstil se muži, jenž proti němu svědčil

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté pátrají po čtyřiapadesátiletém, slovensky hovořícím Jánu Miščíkovi, který je podezřelý z trestného činu loupeže. Poté, co byl v úterý propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za způsobení těžké újmy na zdraví, vydal se pomstít muži, který proti němu v tomto případě svědčil. Toho na Praze 6 brutálně zmlátil a z místa činu odešel.

Článek

„Nutno zmínit, že tento slovensky hovořící muž byl za poslední dva roky dvakrát odsouzen k trestům odnětí svobody, vždy za trestný čin těžké újmy na zdraví. A i tentokrát po něm kriminalisté prvního policejního obvodu pátrají, jakožto po podezřelém z násilného trestného činu, tentokrát loupeže,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Po svém propuštění z výkonu trestu 6. září se okamžitě vydal najít muže, který proti němu při posledním odsouzení svědčil.

„V pozdních večerních hodinách našel v ulici Hřebenova v Praze 6 svou oběť, konkrétně dvaačtyřicetiletého, česky hovořícího muže. Toho nesčetněkrát udeřil pěstí a zkopal ho, načež poškozeného ještě několikrát shodil z tamního svahu. Poté zmlácené oběti odcizil batoh a finanční hotovost a odešel neznámo kam, aniž by zraněnému poskytl pomoc nebo přivolal zdravotníky,“ uvedl mluvčí.

Policisté žádají občany o případné informace o pobytu či pohybu hledaného. Zároveň apelují, aby se nesnažili nebezpečného recidivistu sami zadržet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám