Hlavní obsah

Útočník napadl pražského seniora mačetou

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská kriminální policie hledá muže, který minulý pátek v Praze 9 napadl seniora u jeho rodinného domku. Na muže zaútočil i mačetou. V případě dopadení mu hrozí až desetiletý trest.

Článek

V pátek 2. září kolem páté hodiny odpoledne přišel neznámý útočník na zahradu rodinného domu v ulici K Běchovicím v Praze 9.

„Násilím zatlačil seniora stojícího ve dveřích domu až na postel v kuchyni. Tam ho napadl několika údery do hlavy a se slovy 'ani se nehni' začal dům prohledávat,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Po krátké chvíli se vrátil k muži s mačetou, kterou nalezl v chodbě, několikrát jej plochou stranou udeřil do hlavy a křičel, že chce peníze. Nic totiž nenašel.

„S mačetou v ruce opustil dům a zraněného devadesátiletého muže nechal ležet v místnosti, napadený skončil v nemocnici,“ doplnila Kropáčová. Muži za loupež hrozí až desetileté vězení.

Policie v té souvislosti hledá fyzicky velmi zanedbaného muže kolem 35 až 40 lety. Je štíhlé postavy, má světlou opálenou pleť, blonďaté vlasy a krátké vousy. Oči má modrošedé. Muži chybí dva přední horní zuby, mluvčí plynule česky.

Reklama

Výběr článků

Načítám