Hlavní obsah

Policie zadržela muže, kteří padělali maturitní vysvědčení

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dva muže, kteří padělali a prodávali maturitní vysvědčení, obvinila policie z padělání a pozměnění veřejné listiny. Hrozí jim až tříletý trest vězení.

Článek

V prvním případě se jedná o 34letého muže ze severních Čech, který dvakrát předložil originál padělaného maturitního vysvědčení ve studijním oboru gastronomie při přijímacím řízení na volné pracovní místo.

„V dalších dvou případech prodal v Karlových Varech padělek maturitního vysvědčení v oboru mechanik elektronik a informační technologie za patnáct tisíc korun za jedno vysvědčení,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta, podle kterého byl obviněný muž vzat do vazby.

Druhého třiatřicetiletého muže zadrželi kriminalisté ve čtvrtek ráno ve východních Čechách.

„Kriminalisté zjistili, že muž v zaměstnání předložil padělané vysvědčení v oboru automechanik, i když tuto školu nedokončil. Maturitní vysvědčení a výuční listy, také prodával různým zájemcům v České republice za cenu, kterou si dohodl,“ poznamenal Valenta, podle kterého policie v bytě obviněného zajistila několik počítačů s písemnostmi.

„V případě odsouzení hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky. Vzhledem k velkému množství zajištěného listinného materiálu budou kriminalisté z Karlových Varů nadále případ prověřovat,“ uzavřel policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám