Hlavní obsah

Policista dával kolegovi zbraň do úst, aby ho umlčel

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní inspekce v rámci akce Zubař zahájila stíhání policisty z pražské správy. Ten je podezřelý z vydírání a výtržnictví. Na jeho činnost inspekci upozornilo samo vedení pražské policie.

Článek

K mlčení nutil policista svého kolegu pod pohrůžkou použití střelné zbraně. K incidentu mělo dojít začátkem letošního srpna v policejní služebně těsně před odpoledním rozdělováním služeb.

„Podezřelý policista vyjmul z pouzdra služební zbraň, přistoupil ke svému kolegovi a snažil se mu vsunout zbraň do úst. Tímto svým jednáním vzbudil důvodnou obavu, že zbraň použije,“ řekla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Nepřípustné chování podezřelého policisty nebylo ojedinělé, již počátkem letošního roku byl pracovníky inspekce prověřován z důvodu ohrožování civilní osoby nožem.

„Návrh inspektorů na zahájení trestního stíhání tenkrát však ze strany státního zástupce akceptován nebyl a věc byla následně postoupena pouze ke kázeňskému projednání,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám