Hlavní obsah

Žena zabodla do muže nůž, pak ho v objetí nechtěla pustit

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kauzu 43leté invalidní důchodkyně Julie Ludkové z Hranic na Přerovsku, která čelí obžalobě z pokusu vraždy jejího 39letého manžela, začal v úterý rozplétat senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě.

Foto: Petr Marek, Právo

Julie Ludková před senátem olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě.

Článek

Dokazování však bude složité, neboť Ludková a také její partner, který se k stíhání své ženy nepřipojil, stejně jako v přípravném řízení i u soudu odmítli vypovídat.

Vše se podle obžaloby mělo odehrát loni 14. srpna odpoledne v bytě v Hranicích. Ludková tam po předchozí hádce a v opilosti měla manžela bodnout nožem s čepelí dlouhou 14 centimetrů do hrudníku s úmyslem ho usmrtit.

Muž přitom utrpěl vážná zranění a ztratil litr krve. O život nepřišel jen zásluhou včasného zásahu lékařů.

Do případu příliš „světla“ nevnesli ani soudem vyslechnutí první svědci – záchranáři, kteří zasahovali na místě konfliktu.

Muže objímala v posteli

„Když jsme přijeli na místo a lékař zjišťoval, jak muž ke zraněním přišel, slyšel jsem, jak Ludka řekl: ona mě bodla,“ vypověděl mj. řidič záchranářské posádky. Další ze záchranářů to však nepotvrdil. „Já jsem to neslyšel,“ uvedl tento svědek s tím, že Ludka tvrdil, že k zranění přišel zhruba dvě hodiny před jejich příjezdem.

„Proč nás nevolali dříve, však neřekl,“ dodal záchranář s tím, že ve chvíli, kdy do bytu dorazili, Ludková ležela s manželem v posteli, objímala ho a bránila jim v jeho ošetření.

Soud poté vyslechl ještě soudní znalce a kvůli omluvě dalších svědků musel jednání odročit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám