Hlavní obsah

Zloději nic netušíce nabídli kořist synovi okradeného muže

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Špatné místo k prodeji lupu si vybrali dva mladí zloději v Ostravě. Ukradené repliky historických zbraní chtěli prodat v restauraci, kde je číšníkem syn okradeného muže. To ovšem netušili. Číšník věci svého otce poznal a přivolal policii.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V sobotu o tom informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Jak uvedla, muži ve věku 18 a 20 let v noci na pátek v Ostravě oknem vnikli do zahradního domku, odkud ukradli repliky historických palných a bodnosečných zbraní.

„I s kořistí pak ještě v noci zamířili do restaurace, kde ji nabídli k prodeji,“ sdělila. Nabízené věci však přišly povědomé číšníkovi, takové totiž měl jeho otec. Pod záminkou, že sežene zájemce, si číšník nejprve u otce ověřil, že mu předměty opravdu zmizely, a vzápětí informoval policii.

„Nato se číšník vrátil do místnosti, kde s mladíky čekal na „zájemce“ o nabízené předměty. Místo koupěchtivého zájemce však dorazili policisté, kteří muže zadrželi a eskortovali na policejní služebnu,“ popsala Holčáková. Škoda byla předběžně vyčíslena na asi 9 500 korun.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mladých mužů pro krádež a porušování domovní svobody. „Oba byli přitom před několika měsíci odsouzeni pro přečiny krádeží a výkon trestu odnětí svobody jim byl odložen, přičemž zkušební doba dosud neskončila,“ doplnila Holčáková s tím, že nyní jim hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám