Hlavní obsah

Policie obvinila dvě sociální pracovnice kvůli týrání Dominika

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnští policisté podle České televize obvinili dvě sociální pracovnice kvůli týrání devítiletého Dominika. Podle vyšetřovatelů si měly ženy všimnout, že se v rodině něco děje a zasáhnout. Podle dostupných informací by měly být ženy obviněny z maření úkonů úřední osoby z nedbalosti, za což jim hrozí až rok vězení.

Článek

Otřesný případ vyplul na světlo minulý rok na jaře. Chlapec, kterého rodiče trápili podvýživou a mučením, vážil při odhalení případu 13,5 kg, což odpovídá hmotnosti tříletého dítěte, přitom mu bylo už osm let.

Dominik byl odebrán rodině v dubnu 2010 poté, co si spis o problémové rodině pozorně přečetly sociální pracovnice v městské části Brno-Židenice, kam se rodina přestěhovala.

Rodiče Dominika trápili hladem, bili ho a otec ho například nutil běhat v botách, do nichž mu dal připínáčky, to vše proto, že byl prý hyperaktivní. Po odhalení případu matka tvrdila, že hoch je v tak zuboženém stavu, protože trpí poruchou růstového hormonu.

Tomu ale soudy nemohly uvěřit a tak poslaly matku na šest let a otce na 6,5 roku do vězení. Přitom Dominik byl už druhým týraným dítětem v rodině, rodiče už v roce 1999 trýznili svého nejstaršího syna a málem ho uškrtili. Za to dostali podmínku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám