Hlavní obsah

Zabil a zapálil přítelkyni, nyní mu hrozí až dvacet let

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Až dvacet let vězení hrozí pětatřicetiletému Josefu Krejzovi za vraždu jeho osmadvacetileté přítelkyně, matky šestiletého chlapce. Případem tragické události se začal ve čtvrtek zabývat trestní senát Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Josef Krejza v soudní síni.

Článek

Krejza, který se několik let léčil s depresemi na psychiatrii, zaútočil podle obžaloby basebalovou pálkou ze žárlivosti letos 16. ledna na ženu v sesterně v pátém patře domova pro seniory U Hvízdala v Českých Budějovicích, kde pracovala. První ránu jí zasadil zezadu do hlavy, když ještě seděla u stolu a telefonovala. Poté, co upadla na podlahu, následovala další rána. Pak ji polil technickým benzínem a zapálil. Ke svému činu se Krejza přiznal.

„Moc toho lituji, stát se to nemělo,“ řekl před soudem. Vypovídat ovšem odmítl a odkázal se na svá vyjádření, která sdělil policistům v rámci přípravného řízení. Tam mimo jiné řekl, že svoji partnerku podezíral z toho, že si v zaměstnání našla milence.

Spory trvaly už od přelomu roku, kdy Krejzu partnerka opustila. Z jeho strany následovalo vyhrožování, jež vyústilo až v podání trestního oznámení na jeho osobu.

Proč si na místo vraždy přinesl baseballovou pálku a benzín, vysvětlil Krejza tím, že chtěl poškodit a podpálit automobil údajného milence své bývalé přítelkyně.

Podle znalců z oboru soudního lékařství byla žena mrtvá už ve chvíli, kdy ji vrah polil benzínem a zapálil. Příčinou smrti bylo zhmoždění mozku po dvou razantních úderech pálkou do hlavy.

Rozsudek by měl předseda senátu Pavel Šilhavecký vynést s největší pravděpodobností v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám